pirmdiena, 2015. gada 23. novembris

Tiramisu

Sastāvdaļas

  • 200 g cepumu "dāmu pirkstiņi"
  • 4 olas
  • 125 g cukura
  • 500 g Mascarpone siera
  • 100 g saldā krējuma
  • kafijas krūze cepumu mērcēšanai
  • kakao pulveris vai rīvēta šokolāde 
Pagatavošana

Pagatavo stipru kafiju un atdzesē. Pārlej bļodiņā, kura atbilst cepumu izmēram, lai varētu viegli mērcēt.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
Saputo olu baltumus līdz iegūst stingrai masu.
Atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru.

Vēl atsevišķi saputo saldo krējumu ar 1,5 ēdamk. cukura.
Pie olu dzeltenumiem pievieno Mascarpone sieru un saputotu saldo krējumu, tad iecilā saputotos olu baltumus. Masai jāsanāk bieza krējuma konsistencē. Kad tas nu ir padarīts var ķerties klāt interesantākajai daļai.
Iesaku pirms cepumu mērcēšanas pamērīt cik cepumu būs nepieciešams vienai kārtai. Manā gadījumā tie bija nepilni 20 cepumi.

Tad nu var sākt. Smērējam krēmu un kārtojam pa virsu kafijā mērcētus cepumus (es cepumus mērcēju tikai no vienas puses, jo savadāk sanāk pārāk mitri). Tad atkal krēma kārtu, cepumu kārtu un vēl vienu krēma kārtu.(Vienu reizi biju pievienojusi arī sagieztu banānu šķēlīšu kārtu.)
Beigās virsū bagātīgi uzber kakao pulveri vai rīvētu šokolādi.
Liekam ledusskapī uz pāris stundām, vai arī ļaujam pastāvēt visu nakti, lai pamatīgi iesūcas. Tas arī viss. Debešķīgi gards Tiramisu ir gatavs. 

Labu apetīti un lai izdodas!

1 komentārs: