ceturtdiena, 2012. gada 16. februāris

Veģetārā burkānkūka



  • 1,5 glāzes rīvētu burkānu
  • 3/4 glāzes cukura
  • pusglāze eļļas
  • 1 glāze verdoša ūdens
  • 1,5 glāzes miltu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1,5 tējkarote cepamā pulvera
  • pustējkarote sāls
  • sauja rozīņu
  • sauja mandeļu skaidiņu vai tumšās šokolādes pārkaisīšanai

  • Pagatavošana:                               

    1) sarīvē burkānus uz smalkās rīves vai virtuves kombainā

    2) pieber cukuru un pielej eļļu

    3) pievieno verdošu ūdeni un samaisa. Pievieno rozīnes.

    4) Atsevišķā bļodā sajauc pārējās sastāvdaļas - miltus, kanēli, cepamo pulveri un sāli. Šīs bļodas saturu piejauc burkānu masai. Rūpīgi samaisa.
    5) Iesmērētā cepamā formā ielej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos un cep 40-45 minūtes.
                   
    6) Izcepto kūku pārkaisa ar mandeļu skaidiņām vai uzrīvē tumšo šokolādi.


    Nav komentāru:

    Ierakstīt komentāru